Het kabelbedrijf Ziggo gaat binnenkort beginnen met het uitschakelen van Analoge TV. Dit gebeurt gefaseerd. Het bedrijf heeft er twee jaar voor uitgetrokken. Allereerst is de regio Capelle a/d IJssel aan de beurt en daarna volgen de andere regio’s. In de Hoekschewaard gaat 23 oktober 2018 de stekker eruit! Analoge radio blijft trouwens wel bestaan.

 

Digitaal TV kijken

Digitaal TV kijken heeft grote voordelen t.o.v. Analoge TV: naast een veel betere beeldkwaliteit, zijn er ook interactieve mogelijkheden en kunnen er op de plek van een analoge zender veel meer digitale zenders geplaatst worden. Digitaal TV kijken kan op twee manieren: enerzijds met een Ziggo mediabox of anderzijds met uw TV zelf, als er een ingebouwde DVB-C tuner in zit. Verder is het van belang dat de Centrale Antenne Installatie (CAI) binnenshuis op orde is: deugdelijke bekabeling, goedgekeurde antennedozen, splitters en versterkers.

Online TV kijken

Via de ‘Ziggo Go App’ of  ‘Ziggo Go’ kan online tv gekeken worden met een tablet, smartphone, laptop of desktop-computer. Je kan hiermee dan ook tv programma’s streamen naar je tv, door op desbetreffende tv  een Google Chromecast of Apple Airplay aan te sluiten.

Hulp nodig?

Wij kunnen u helpen met de overstap van analoog naar digitaal en uw CAI doormeten, testen, eventueel opknappen en geschikt maken voor digitaal. Neem even contact met ons op voor een afspraak.

Ziggo digitaal afstemmen

 

Tijdens opknapbeurten van de CAI, komen we deze verouderde materialen regelmatig tegen.

Kabelkeur

Wij werken met materialen van Hirschmann en Braun Telecom. Deze zijn goed gekeurd door Ziggo en voorzien van  een kabelkeurmerk: